SU KİRLİLİĞİ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ TABLOLARI
TABLO 1: KITAİÇİ SU KAYNAKLARININ SINIFLARINA GÖRE KALİTE KRİTERLERİ
|
|
SU KALİTE SINIFLARI
|
SU KALİTE PARAMETRELERİ
|
I
|
II
|
III
|
IV
|
A) Fiziksel ve inorganik- kimyasal
Parametreler
|
|
|
|
|
1) Sıcaklık (oC)
|
25
|
25
|
30
|
> 30
|
2) pH
|
6.5-8.5
|
6.5-8.5
|
6.0-9.0
|
6.0-9.0 dışında
|
3) Çözünmüş oksijen (mg O2/L)a
|
8
|
6
|
3
|
< 3
|
4) Oksijen doygunluğu (%)a
|
90
|
70
|
40
|
< 40
|
5) Klorür iyonu (mg Cl‾/L)
|
25
|
200
|
400b
|
> 400
|
6) Sülfat iyonu (mg SO4=/L)
|
200
|
200
|
400
|
> 400
|
7) Amonyum azotu (mg NH4+-N/L)
|
0.2c
|
1c
|
2c
|
> 2
|
8) Nitrit azotu (mg NO2‾-N/L)
|
0.002
|
0.01
|
0.05
|
> 0.05
|
9) Nitrat azotu (mg NO3‾-N/L)
|
5
|
10
|
20
|
> 20
|
10) Toplam fosfor (mg P/L)
|
0.02
|
0.16
|
0.65
|
> 0.65
|
11) Toplam çözünmüş madde (mg/L)
|
500
|
1500
|
5000
|
> 5000
|
12) Renk (Pt-Co birimi)
|
5
|
50
|
300
|
> 300
|
13) Sodyum (mg Na+/L)
|
125
|
125
|
250
|
> 250
|
B) Organik parametreler
|
|
|
|
|
1) Kimyasal oksijen ihtiyacı (KOİ) (mg/L)
|
25
|
50
|
70
|
> 70
|
2) Biyolojik oksijen ihtiyacı (BOİ) (mg/L)
|
4
|
8
|
20
|
> 20
|
3) Toplam organik karbon (mg/L)
|
5
|
8
|
12
|
> 12
|
4) Toplam kjeldahl-azotu (mg/L)
|
0.5
|
1.5
|
5
|
> 5
|
5) Yağ ve gres (mg/L)
|
0.02
|
0.3
|
0.5
|
> 0.5
|
6) Metilen mavisi ile reaksiyon veren
yüzey aktif maddeleri (MBAS) (mg/L)
|
0.05
|
0.2
|
1
|
> 1.5
|
7) Fenolik maddeler (uçucu) (mg/L)
|
0.002
|
0.01
|
0.1
|
> 0.1
|
8) Mineral yağlar ve türevleri (mg/L)
|
0.02
|
0.1
|
0.5
|
> 0.5
|
9) Toplam pestisid (mg/L)
|
0.001
|
0.01
|
0.1
|
> 0.1
|
C) İnorganik kirlenme parametrelerid
|
|
|
|
|
1) Civa (μg Hg/L)
|
0.1
|
0.5
|
2
|
> 2
|
2) Kadmiyum (μg Cd/L)
|
3
|
5
|
10
|
> 10
|
3) Kurşun (μg Pb/L)
|
10
|
20
|
50
|
> 50
|
4) Arsenik (μg As/L)
|
20
|
50
|
100
|
> 100
|
5) Bakır (μg Cu/L)
|
20
|
50
|
200
|
> 200
|
6) Krom (toplam) (μg Cr/L)
|
20
|
50
|
200
|
> 200
|
7) Krom (μg Cr+6/L)
|
Ölçülmeyecek kadar az
|
20
|
50
|
> 50
|
8) Kobalt (μg Co/L)
|
10
|
20
|
200
|
> 200
|
9) Nikel (μg Ni/L)
|
20
|
50
|
200
|
> 200
|
10) Çinko (μg Zn/L)
|
200
|
500
|
2000
|
> 2000
|
11) Siyanür (toplam) (μg CN/L)
|
10
|
50
|
100
|
> 100
|
12) Florür (μg F‾/L)
|
1000
|
1500
|
2000
|
> 2000
|
13) Serbest klor (μg Cl2/L)
|
10
|
10
|
50
|
> 50
|
14) Sülfür (μg S=/L)
|
2
|
2
|
10
|
> 10
|
15) Demir (μg Fe/L)
|
300
|
1000
|
5000
|
> 5000
|
16) Mangan (μg Mn/L)
|
100
|
500
|
3000
|
> 3000
|
17) Bor (μg B/L)
|
1000e
|
1000e
|
1000e
|
> 1000
|
18) Selenyum (μg Se/L)
|
10
|
10
|
20
|
> 20
|
19) Baryum (μg Ba/L)
|
1000
|
2000
|
2000
|
> 2000
|
20) Alüminyum (mg Al/L)
|
0.3
|
0.3
|
1
|
> 1
|
21) Radyoaktivite (pCi/L)
|
|
|
|
|
alfa-aktivitesi
|
1
|
10
|
10
|
> 10
|
beta-aktivitesi
|
10
|
100
|
100
|
> 100
|
D) Bakteriyolojik parametreler
|
|
|
|
|
1) Fekal koliform(EMS/100 mL)
|
10
|
200
|
2000
|
> 2000
|
2) Toplam koliform (EMS/100 mL)
|
100
|
20000
|
100000
|
> 100000
|
(a) Konsantrasyon veya doygunluk yüzdesi parametrelerinden sadece birisinin sağlanması yeterlidir.
(b) Klorüre karşı hassas bitkilerin sulanmasında bu konsantrasyon limitini düşürmek gerekebilir.
(c) PH değerine bağlı olarak serbest amonyak azotu konsantrasyonu 0.02 mg NH3–N/L değerini geçmemelidir.
(d) Bu gruptaki kriterler parametreleri oluşturan kimyasal türlerin toplam konsantrasyonlarını vermektedir.
(e) Bora karşı hassas bitkilerin sulanmasında kriteri 300 μg/L’ye kadar düşürmek gerekebilir.
TABLO 2: GÖLLER, GÖLETLER, BATAKLIKLAR VE BARAJ HAZNELERİNİN ÖTROFİKASYON
KONTROLÜ SINIR DEĞERLERİ
İstenen özellikler
|
Kullanım alanı
|
Doğal koruma alanı
ve rekreasyon
|
Çeşitli kullanımlar için (doğal olarak
tuzlu, acı ve sodalı göller dahil)
|
pH
|
6.5-8.5
|
6-10.5
|
KOİ (mg/L)
|
3
|
8
|
ÇO (mg/L)
|
7.5
|
5
|
AKM (mg/L)
|
5
|
15
|
Toplam koliform sayısı (EMS)/100 mL
|
1000
|
1000
|
Toplam azot (mg/L)
|
0.1
|
1
|
Toplam fosfor (mg/L)
|
0.005
|
0.1
|
Klorofil-a (mg/L)
|
0.008
|
0.025
|
TABLO 3: REKREASYON AMACIYLA KULLANILAN KIYI VE DENİZ SULARININ SAĞLAMASI
GEREKEN STANDART DEĞERLER
|
Parametre
|
Standart
|
Düşünceler
|
Renk
|
Doğal
|
Estetik açıdan deniz suyunun doğal renginden farklı olmamalıdır.
|
Koku ve tat
|
Doğal
|
Doğal koku ve tadı dışında olamaz.
|
Işık geçirgenliği
|
2 metreden fazla
|
Estetik açıdan deniz suyunun doğal bulanıklığından farklı olmamalıdır. Bu değer Secchi disk ölçümüyle 2 metreden az olamaz.
|
pH
|
6-9
|
|
Yağ ve gres (mg/L)
|
|
Estetik açıdan deniz suyunun doğal yağ ve gres içeriğinden farklı olmamalıdır.
|
Toplam koliform (EMS/100 mL)
|
1000
|
15 günde bir periyodik, şüPHeli durumlarda ise İdarenin isteği üzerine; çoklu tüp fermentasyon veya membran filtre tekniği ile
|
Fekal Streptococ(EMS/100 mL)
|
100
|
Membran filtre tekniği ile
|
Enterovirus(PSU/10 L)
|
0
|
Membran filtre tekniği ile
|
Fekal koliform (EMS/100 mL)
|
200
|
|
Metilen mavisi ile reaksiyon veren yüzey aktif maddeler (mg/L)
|
Kalıcı köpük teşkil etmeyecek seviyede olacaktır. Ayrıca 0.3 mg/L lauril sülfat eşdeğerinin altında olmalıdır.
|
Herhangi bir şüpheli durumda ilgili İdarenin isteği üzerine yapılan analiz üzerinden mg/L lauril sülfat eşdeğeri olarak
|
Fenoller (mg/L)
|
Fenol kokusu duyulmayacak kadar az olacak ancak 0.005 mg/L’nin altında olması gerekir.
|
Herhangi bir şüpheli durumda ilgili İdarenin isteği üzerine fenol analizi yapılıp verilen değerin aşılmaması gerekir.
|
Çözünmüş oksijen
|
Doygunluğu % 80’den az olmayacaktır.
|
|
Katran kalıntıları ve yüzen maddeler
|
Bulunmayacaktır.
|
|
TABLO 4: DENİZ SUYUNUN GENEL KALİTE KRİTERLERİ
Parametre
|
Kriter
|
Düşünceler
|
pH
|
6.0-9.0
|
-
|
Renk ve bulanıklık
|
Doğal
|
Doğal suiçi yaşam için gerekli fotosentez aktivitesinin, ölçüm derinliğindeki normal değerini % 90’dan fazla etkilemeyecek kadar olmalıdır.
|
Yüzer madde
|
-
|
Yüzer halde yağ, katran vb. sıvılarla çöp vb. sıvılarlara çöp vb. katı maddeler bulunamaz.
|
Askıda katı madde (mg/L)
|
30
|
-
|
Çözünmüş oksijen (mg/L)
|
Doygunluğun % 90’nından fazla
|
Çözünmüş oksijen değerleri derinlik boyunca izlenmelidir.
|
Parçalanabilir organik kirleticiler
|
-
|
Seyreldikten sonra çözünmüş oksijen varlığını yukarıda öngörülen değerden daha fazla tehlikeye düşürecek miktarda olmamalıdır.
|
Ham petrol ve petrol türevleri (mg/L)
|
0.003
|
Su, biyota ve sedimanda ayrı değerlendirilmeli ve tercihan hiç bulunmamalıdır.
|
Radyoaktivite
|
-
|
Sözkonusu deniz ortamına ait doğal radyoaktivite tür ve seviyeleri aşılmayacaktır. Yapay radyoaktivite ölçülmeyecek düzeyde bulunacaktır.
|
Üretkenlik
|
-
|
Söz konusu deniz ortamına ait mevsimsel üretkenlik seviyeleri korunacaktır.
|
Zehirlilik
|
Bulunmayacak
|
|
Fenoller (mg/L)
|
0.001
|
|
Çeşitli ağır metaller
|
|
|
Bakır, (mg/L)
|
0.01
|
|
Kadmiyum, (mg/L)
|
0.01
|
|
Krom, (mg/L)
|
0.1
|
|
Kurşun, (mg/L)
|
0.1
|
|
Nikel, (mg/L)
|
0.1
|
|
Çinko, (mg/L)
|
0.1
|
|
Civa, (mg/L)
|
0.004
|
|
Arsenik, (mg/L)
|
0.1
|
|
Amonyak, (mg/L)
|
0.02
|
|
TABLO 5: GIDA SANAYİİ ATIK SULARININ ALICI ORTAMA DEŞARJ STANDARTLARI
Tablo 5.1: Sektör: Gıda Sanayii (Un ve Makarna Üretimi)
PARAMETRE
|
BİRİM
|
KOMPOZİT NUMUNE
2 SAATLİK
|
KOMPOZİT
NUMUNE
24 SAATLİK
|
KİMYASAL OKSİJEN İHTİYACI (KOİ)
|
(mg/L)
|
250
|
200
|
ASKIDA KATI MADDE (AKM)
|
(mg/L)
|
120
|
100
|
pH
|
|
6-9
|
6-9
|
Tablo 5.2: Sektör: Gıda Sanayii (Maya Üretimi)
PARAMETRE
|
BİRİM
|
KOMPOZİT NUMUNE
2 SAATLİK
|
KOMPOZİT
NUMUNE
24 SAATLİK
|
KİMYASAL OKSİJEN İHTİYACI (KOİ)
|
(mg/L)
|
1200
|
1000
|
ASKIDA KATI MADDE (AKM)
|
(mg/L)
|
200
|
100
|
YAĞ VE GRES
|
(mg/L)
|
60
|
30
|
pH
|
|
6-9
|
6-9
|
Tablo 5.3: Sektör: Gıda Sanayii (Süt ve Süt Ürünleri)
PARAMETRE
|
BİRİM
|
KOMPOZİT NUMUNE
2 SAATLİK
|
KOMPOZİT
NUMUNE
24 SAATLİK
|
KİMYASAL OKSİJEN İHTİYACI (KOİ)
|
(mg/L)
|
170
|
160
|
YAĞ VE GRES
|
(mg/L)
|
60
|
30
|
pH
|
|
6-9
|
6-9
|
Tablo 5.4: Sektör: Gıda Sanayi (Yağlı Tohumlardan Yağ Çıkarılması ve Sıvı Yağ Rafinasyonu-Zeytinyağı Hariç)
PARAMETRE
|
BİRİM
|
KOMPOZİT
NUMUNE
2 SAATLİK
|
KOMPOZİT
NUMUNE
24 SAATLİK
|
KİMYASAL OKSİJEN İHTİYACI (KOİ)
|
(mg/L)
|
200
|
170
|
YAĞ VE GRES
|
(mg/L)
|
60
|
30
|
pH
|
-
|
6-9
|
6-9
|
Tablo 5.5: Sektör: Gıda Sanayii (Zeytinyağı ve Sabun Üretimi, Katı Yağ Rafinasyonu)
PARAMETRE
|
BİRİM
|
KOMPOZİT NUMUNE
2 SAATLİK
|
KOMPOZİT
NUMUNE
24 SAATLİK
|
KİMYASAL OKSİJEN İHTİYACI (KOİ)
|
(mg/L)
|
250
|
230
|
YAĞ VE GRES
|
(mg/L)
|
60
|
40
|
pH
|
-
|
6-9
|
6-9
|
Tablo 5.6: Sektör: Gıda Sanayii (Mezbahalar ve Entegre Et Tesisleri)
PARAMETRE
|
BİRİM
|
KOMPOZİT NUMUNE
2 SAATLİK
|
KOMPOZİT
NUMUNE
24 SAATLİK
|
KİMYASAL OKSİJEN İHTİYACI (KOİ)
|
(mg/L)
|
250
|
160
|
YAĞ VE GRES
|
(mg/L)
|
30
|
20
|
pH
|
-
|
6-9
|
6-9
|
Tablo 5.7: Sektör: Gıda Sanayii (Balık ve Kemik Unu Üretimi)
PARAMETRE
|
BİRİM
|
ANLIK NUMUNE
|
KOMPOZİT
NUMUNE
2 SAATLİK
|
KİMYASAL OKSİJEN İHTİYACI (KOİ)
|
(mg/L)
|
-
|
140
|
ÇÖKEBİLİR KATI MADDE
|
(ml/L)
|
0.5
|
-
|
Tablo 5.8: Sektör: Gıda Sanayii (Hayvan Kesimi Yan Ürünleri İşleme ve Benzeri Tesisler)
PARAMETRE
|
BİRİM
|
KOMPOZİT NUMUNE
2 SAATLİK
|
KOMPOZİT NUMUNE
24 SAATLİK
|
KİMYASAL OKSİJEN İHTİYACI KOİ)
|
(mg/L)
|
200
|
160
|
ASKIDA KATI MADDE (AKM)
|
(mg/L)
|
100
|
60
|
YAĞ VE GRES
|
(mg/L)
|
30
|
20
|
pH
|
-
|
6-9
|
6-9
|
Tablo 5.9: Sektör: Gıda Sanayii (Sebze, Meyva Yıkama ve İşleme Tesisleri)
PARAMETRE
|
BİRİM
|
KOMPOZİT NUMUNE
2 SAATLİK
|
KOMPOZİT
NUMUNE
24 SAATLİK
|
KİMYASAL OKSİJEN İHTİYACI (KOİ)
|
(mg/L)
|
150
|
100
|
ASKIDA KATI MADDE (AKM)
|
(mg/L)
|
200
|
100
|
pH
|
-
|
6-9
|
6-9
|
Tablo 5.10: Sektör: Gıda Sanayii (Bitki İşleme Tesisleri ve Benzerleri)
PARAMETRE
|
BİRİM
|
KOMPOZİT NUMUNE
2 SAATLİK
|
KOMPOZİT
NUMUNE
24 SAATLİK
|
KİMYASAL OKSİJEN İHTİYACI (KOİ)
|
(mg/L)
|
200
|
150
|
BALIK BİYODENEYİ (ZSF)
|
-
|
4
|
3
|
pH
|
-
|
6-9
|
6-9
|
Tablo 5.11: Sektör: Gıda Sanayii (Şeker Üretimi ve Benzerleri)
Tablo 5.11.a: Kondenzasyon Suları İle Seyrelme Yok İse
PARAMETRE
|
BİRİM
|
KOMPOZİT NUMUNE
2 SAATLİK
|
KOMPOZİT
NUMUNE
24 SAATLİK
|
KİMYASAL OKSİJEN İHTİYACI (KOİ)
|
(mg/L)
|
500
|
450
|
ASKIDA KATI MADDE (AKM)
|
(mg/L)
|
100
|
80
|
BALIK BİYODENEYİ (ZSF)
|
-
|
4
|
-
|
Tablo 5.11.b: Kondenzasyon Suları İle Seyrelme Var İse
PARAMETRE
|
BİRİM
|
KOMPOZİT NUMUNE
2 SAATLİK
|
KOMPOZİT
NUMUNE
24 SAATLİK
|
KİMYASAL OKSİJEN İHTİYACI (KOİ)
|
(mg/L)
|
60
|
-
|
BALIK BİYODENEYİ (ZSF)
|
-
|
4
|
-
|
Tablo 5.12: Sektör: Gıda Sanayii (Tuz İşletmeleri)
PARAMETRE
|
BİRİM
|
KOMPOZİT NUMUNE
2 SAATLİK
|
KOMPOZİT NUMUNE
24 SAATLİK
|
ASKIDA KATI MADDE (AKM)
|
(mg/L)
|
200
|
100
|
pH
|
-
|
6-9
|
6-9
|
Tablo 5.13: Sektör: Gıda Sanayii (Tarla Balıkçılığı)
PARAMETRE
|
BİRİM
|
KOMPOZİT NUMUNE
2 SAATLİK
|
KOMPOZİT
NUMUNE
24 SAATLİK
|
KİMYASAL OKSİJEN İHTİYACI (KOİ)
|
(mg/L)
|
50
|
30
|
Tablo 5.14: Sektör: Gıda Sanayii (Su Ürünleri Değerlendirme)
PARAMETRE
|
BİRİM
|
KOMPOZİT NUMUNE
2 SAATLİK
|
KOMPOZİT
NUMUNE
24 SAATLİK
|
KİMYASAL OKSİJEN İHTİYACI (KOİ)
|
(mg/L)
|
300
|
250
|
YAĞ VE GRES
|
(mg/L)
|
30
|
20
|
pH
|
-
|
6-9
|
6-9
|
Tablo 5.15 : Gıda Sanayi ( Büyükbaş, Küçükbaş Hayvan Besiciliği ve Tavukhaneler)
PARAMETRE
|
BİRİM
|
KOMPOZİT NUMUNE
2 SAATLİK
|
KOMPOZİT
NUMUNE
24 SAATLİK
|
KİMYASAL OKSİJEN İHTİYACI (KOİ)
|
(mg/L)
|
500
|
400
|
ASKIDA KATI MADDE (AKM)
|
(mg/L)
|
200
|
150
|
AMONYUM AZOTU (NH4-N)
|
(mg/L)
|
20
|
15
|
FOSFAT FOSFORU(PO4-P)
|
(mg/L)
|
3
|
2
|
pH
|
-
|
6-9
|
6-9
|
TABLO 6: İÇKİ SANAYİİ ATIK SULARININ ALICI ORTAMA DEŞARJ STANDARTLARI
Tablo 6.1: Sektör: İçki Sanayii (Alkolsüz İçkiler Meşrubat Üretimi ve Benzerleri)
PARAMETRE
|
BİRİM
|
KOMPOZİT NUMUNE
2 SAATLİK
|
KOMPOZİT
NUMUNE
24 SAATLİK
|
KİMYASAL OKSİJEN İHTİYACI (KOİ)
|
(mg/L)
|
160
|
110
|
pH
|
-
|
6-9
|
6-9
|
Tablo 6.2: Sektör: İçki Sanayii (Alkol, Alkollü İçki Üretimi ve Benzerleri)
PARAMETRE
|
BİRİM
|
KOMPOZİT NUMUNE
2 SAATLİK
|
KOMPOZİT
NUMUNE
24 SAATLİK
|
KİMYASAL OKSİJEN İHTİYACI (KOİ)
|
(mg/L)
|
300
|
200
|
pH
|
|
6-9
|
6-9
|
Tablo 6.3: Sektör: İçki Sanayii (Malt Üretimi, Bira İmali ve Benzerleri)
PARAMETRE
|
BİRİM
|
KOMPOZİT NUMUNE
2 SAATLİK
|
KOMPOZİT
NUMUNE
24 SAATLİK
|
KİMYASAL OKSİJEN İHTİYACI (KOİ)
|
(mg/L)
|
120
|
100
|
pH
|
-
|
6-9
|
6-9
|
Tablo 6.4: Sektör: İçki Sanayii (Melastan Alkol Üretimi)
PARAMETRE
|
BİRİM
|
ANLIK NUMUNE
|
KOMPOZİT
NUMUNE
2 SAATLİK
|
KİMYASAL OKSİJEN İHTİYACI (KOİ)
|
(mg/L)
|
-
|
400
|
ÇÖKEBİLİR KATI MADDE
|
(ml/L)
|
0.3
|
-
|
TABLO 7: MADEN SANAYİİ ATIK SULARININ ALICI ORTAMA DEŞARJ STANDARTLARI
Tablo 7.1: Sektör: Maden Sanayii (Kadmiyum Metali, Demir ve Demir Dışı Metal Cevherleri ve Endüstrisi, Çinko Madenciliği, Kurşun ve Çinkonun Rafinize Edildiği Tesisler, Kalsiyum, Florür, Grafit ve Benzeri Cevherlerin Hazırlanması) (*)
PARAMETRE
|
BİRİM
|
KOMPOZİT NUMUNE
2 SAATLİK
|
KOMPOZİT
NUMUNE
24 SAATLİK
|
KİMYASAL OKSİJEN İHTİYACI (KOİ)
|
(mg/L)
|
80
|
60
|
ASKIDA KATI MADDE (AKM)
|
(mg/L)
|
70
|
50
|
KURŞUN (Pb)
|
(mg/L)
|
0.5
|
-
|
TOPLAM SİYANÜR (CN‾)
|
(mg/L)
|
0.1
|
-
|
DEMİR (Fe)
|
(mg/L)
|
3
|
-
|
ÇİNKO (Zn)
|
(mg/L)
|
3
|
-
|
SERBEST KÜKÜRT (S)
|
(mg/L)
|
15
|
10
|
BALIK BİYODENEYİ (ZSF)
|
-
|
4
|
-
|
CİVA (Hg)
|
(mg/L)
|
-
|
0.05
|
KADMİYUM (Cd)
|
(mg/L)
|
-
|
0,2
|
BAKIR (Cu)
|
(mg/L)
|
5
|
3
|
TOPLAM KROM
|
(mg/L)
|
2
|
1
|
pH
|
-
|
6-9
|
6-9
|
(*) Deniz dibi veya hidrotermal kaynaklı cevherlerde KOİ için 150 mg/l değerine izin verilir. Grafit cevherinin hazırlanmasında
KOİ konsantrasyonu 65 mg/l, demir konsantrasyon 10 mg/l olarak kabul edilmiştir.
Tablo 7.2: Sektör: Maden Sanayii (Kömür Üretimi ve Nakli)
PARAMETRE
|
BİRİM
|
KOMPOZİT NUMUNE
2 SAATLİK
|
KOMPOZİT
NUMUNE
24 SAATLİK
|
KİMYASAL OKSİJEN İHTİYACI (KOİ)
|
(mg/L)
|
200
|
100
|
ASKIDA KATI MADDE
|
(mg/L)
|
150
|
100
|
pH
|
-
|
6-9
|
6-9
|
Tablo 7.3: Sektör: Metalik Olmayan Maden Sanayii (Bor Cevheri)
PARAMETRE
|
BİRİM
|
KOMPOZİT NUMUNE
2 SAATLİK
|
KOMPOZİT
NUMUNE
24 SAATLİK
|
KİMYASAL OKSİJEN İHTİYACI (KOİ)
|
(mg/L)
|
100
|
-
|
BOR (B)
|
(mg/L)
|
500
|
-
|
BALIK BİYODENEYİ (ZSF)
|
-
|
8
|
-
|
pH
|
-
|
6-9
|
6-9
|