YENİ ÜRÜN

Selecto Gıda/İçecek Sanayi Filtrasyon Sistemleri

Post-mix Filtreleri

Big-Bubba Kartuj Filtreler

FILTRAN KARTUJ FİLTRELER

NSF Onaylı Antiskalantlar

SERAMİK MEMBRANLAR

VIPOL ANTİSKALANTLAR 

 MEMBRAN YIKAMA KİMYASALLARI  

ALGASİD - YOSUN ÖNLEYİCİ

 

Bize Ulaşın :

Ferhatpaşa Mh. Mareşal Fevzi Çakmak Cad. No:28/A

Ataşehir/İstanbul

Tel:0216 660 04 10 -11

Fax: 0216 660 04 71


e-mail: info@ceyka.com.tr

 

 

 

 

 

 

ALGASİD - YOSUN ÖNLEYİCİ

ÖTROFİKASYONLA MÜCADELE KİMYASALLARI

 

                                  

 

 

 

SULU ORTAM BİTKİ PROBLEMLERİ :

 

Karasal bitkiler gibi, aquatik bitkilerde karbon, güneş ışığı ve nütrienetlere ihtiyaç duyar. Çözünmüş karbon dioksit, bikarbonatlar ve karbonatlar suda oldukca bol bulunurlar ve fotosentez olarak bilinen reaksiyonun gerçekleşmesini sağlarlar.

 

Bu reaksiyon enerjisini güneş ışığından sağlar. Ancak güneş ışığının derinlere yayılabilmesi aquatik bitkilerin büyüyebileceği derinlikle sınırlıdır. Aynı zamanda mevcut nütrient miktarı ( genel olarak nitrojen ve fosfor ) büyüyecek bitkilerin miktarı ile sınırlıdır.

 

 

Aquatik bitkiler besinlerini çökelti/tortulardan veya su bünyesinden alırlar. Bu besinler çökelti ve su bünyesinde yıllık bazda çevrim halindedir. Göl veya havuzlara dış kaynaklardan nütrientleri zenginleştirecek bir giriş olursa ötrofikasyon prosesi çalışmaya başlar. Nütrient ve sedimenteler tarım, evsel ve endüstriyel deşarjlar, evsel ve endüstriyel atıksu deşarjları, erozyon, vb sebeplerden artabilir. Ötrofikasyondan dolayı en çok fark edilen sempton prolific aquatik bitki gelişimidir.

 

Su bünyesinde oluşan söz konusu aqutic bitki örtüleri başlıca sıkıntı yaratan zararlılardandır. Genel olarak yabani ot olarak anılırlar.

 

 

  

Göller ve İçmesuyu Rezervuarları

 

 

İçmesuyu rezervuarları, canlı varlık yaşayan alanlar için çok önemli bir unsurdur. Genellikle baraj gölü olarak oluşturulurlar.

 

Kullanım için rezerve suyun kalitesini etkileyen çok farklı değişkenler  vardır. Hareketli ve dalgalı su seviyesi, sıcaklığı,  hareketsizlik, çeşitli kaynaklardan nütrient girişi ( tarım vb. ) ve diğer faktörler su bünyesi  üzerinde negatif etkiye sebep olurlar.

Bu yüzey sularından içmesuyu temininde yaygın olarak ve doğal olarak bulunan ve istenmeyen madde alglerdir. Alg büyümesinin içmesuyunda yaratacağı başlıca problemler renk, koku ve istenmeyen bir tat oluşturması, filtrelerde tıkanmaya sebep olmasıdır. Filtrelerin tıkanması sonucu servis sürelerinin azalması, geri yıkama sıklığının ve seri yıkama su miktarının  artması arıtma tesisinin verimini de düşürecektir. Bu da üretim suyunun maliyetlerini artırabilecek bir etkendir. Aktif karbon kullanarak tat ve koku giderilebilir ama klorlama yapılarak alg giderimi gibi oldukca maliyetli bir işlem olacaktır. Ayrıca klorla alg reaksiyonu ile kansorejenTHMs trihalomethanlar oluşabilir. Alg gideriminin en ekonomik yolu rezervuarın içinde yapılan müdahalelerdir.

 

Kontrol Aşamaları: Kimyasal Kontrol

  

 

 

 

  

İstenmeyen aquatik bitki türlerinin kontrolünde en önde gelen teknik kimyasal kullanımıdır. Kimyasallar, mekanik kontrol işlemlerinden daha uzun ve etkili kontrol sağlar. Ayrıca uygulama sırasında çok az işçilik,ekipman ihtiyacı gerektiri ve uygulayıcıya esnek çalışma ve hareket kabiliyeti katar ve tabiki daha ucuz bir yöntemdir. Mevcut çeşitli ürünlerle, belirli alanlarda anlık kontroller yada özellikle giderimi istenen bir bitki için seçici kontrol yapılabilir. Diğer metodlarla ulaşılamayacak  şekilde yerinde uygulamalar yapılabilir. Algasidler ve aquatik herbisidler, ekolojik dengeyi bozmazlar ve çoğu kullanımı sistem dengesini yeniden oluşturmak için yapılır. İçeriği kalıcı değildir. Hedeflenen bitkilerinin kontrolünden kısa bir süre sonra parçalanır ve yeniden aktive olamaz hale geçer. Ayrıca, balık gıda zincirinde bir birikim oluşturmaz.

 

 

                                                                       

 

 

Su bünyesinde çok çeşitli aquatik bitkiler bulunabilir veya gelişebilir. Mevcut bazı tipler dalgalı ve hareketli sulu ortamlarda kökleşebilirken bazıları sadece hareketsiz sularda yaşayabilirler.